>>>> HOME <<<<

Rabu, 28 Ogos 2013

Haram Tanda Putera: Pulau Pinang Semakin Jadi Singapor No 2


Regim DAP Pulau Pinang cukup cemerlang dalam melaksanakan kebebasan bersuara. Kebebasan bersuara dan kebebasan media versi DAP adalah anda perlu agongkan liberalisme,hentam raja melayu,promosi LGBT,promosi pluralisme,semua agama sama,Promosi nama Allah hak kristian,menghentam Umno,Melayu dan BN .
Tanda Putra filem ini mendedahkan perjuangan dua tokoh berlatarbelakangkan peristiwa 13Mei. DAP adalah parti yang menjadi dalang pertumpahan darah yang meragut banyak nyawa apatah lagi Lim Kit Siang juga turut terlibat. Sebolehnya DAP mahu sejarah ini dipadam agar golongan generasi baru lupa akan betapa kesan buruknya politik perkauman chauvanis ultrakiasu DAP yang berterusan mengasak dan menghina bangsa melayu.
DAP masih konsisten dan modus operandinya di upgrade agar agenda Malaysian Malaysia dapat dilaksanakan.Dalam masa anti kepada melayu mereka juga dilihat bebas untuk hina,kritik dan perlekehkan melayu ,Islam dan Institusi raja raja melayu.

Apabila melayu belacan bangkit membantah ,mereka mereka ini akan dituduh sebagai rasis dan perkauman.
Tanda Putera diharamkan di Pulau Pinang? Semasa arahan dikeluarkan oleh Lim Guan Eng ketua menteri paling celaka dalam sejarah regim negeri. Banyak pihak tidak mahu terlibat kerana melihat arahan ini bukan didalam bidang kuasa kerajaan negeri. Untuk menghalalkan cara Guan Eng mengarahkan Chow Kon Yow untuk pihak berkuasa tempatan menarik balik lesen mana mana pawagam yang menayangkan filem ini.
Harus diingat pengusaha pawagam terikat dengan perjanjian dengan FINAS,mana mana filem yang mendapat hak wajib tayang dihalang atau tidak ditayangkan dipawagam lesen mereka bakal ditarik. Pengusaha pawagam di Pulau Pinang tersepit ditengah tengah manakala MPSP dan MPPP menjadi kambing hitam untuk melaksanakan agenda kuku besi DAP.
Menurut sumber Pisau,khabarnya salah satu sebab utama Guan Eng mengarahkan agar Tanda Putera diharamkan kerana filem Small Village yang memaparkan komunis sebagai pejuang kemerdekaan diharamkan oleh pihak kerajaan.

"Kerajaan Negeri Pulau Pinang akan meminta pawagam di negeri itu tidak menayangkan filem ‘Tanda Putera’ yang dijadualkan ditayangkan di seluruh negara mulai esok.

Exco Kerjaan Negeri, Chow Kon Yeow, yang bertanggungjawab terhadap kerajaan tempatan, dan oleh itu juga ke atas lesen pawagam, berkata, pihaknya akan mengeluarkan permintaan bertulis hari ini.

“Kami tidak mempunyai kawalan ke atas kandungan filem itu, (yang merupakan prerogatif) Finas (Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia).

“Bagaimanapun, memandangkan sifat sensitif filem itu, kita mengarahkan kedua-dua pihak berkuasa tempatan (di Pulau Pinang dan Seberang Perai) untuk menulis meminta kerjasama pawagam tidak menayangkan filem itu,” katanya dalam satu sidang akhbar.

SUMBER<

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sebarang komen yang tersiar adalah menjadi tanggungjawab penghantar. Pemilik blog tidak bertanggungjawab terhadapnya. Sekiranya ada sebarang komen dihantar dan tersiar yang bertentangan dengan undang-undang negara , pemilik blog ini akan memberi kerjasama penuh kepada pihak berkuasa yang berkenaan untuk tujuan siasatan dan tindakan.

HARAP MAKLUM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...