>>>> HOME <<<<

Isnin, 20 Mei 2013

SEKADAR BERTANYA. ISLAM BAGAIMANA YANG PAS AMALKAN?? PIAWAIAN APA YANG DIGUNAKAN??Semasa Pemimpin PR dituduh berzina, yang menuduh diminta mengemukakan bukti berdasarkan Hukum2 Islam.
Kemukakan 4 saksi adil dll. bukti video yang jelas ditolak dengan alasan besi tak boleh jadi saksi.
Tapi semasa Lim Guan Eng menuduh Rahim Thamby Chik merogol Gadis yang didakwa bawah umor dulu, PAS tak pernah minta pun LGE kemukakan 4 saksi atau sebagainya.
Undang2 mana yang digunakan untuk menuduh Rahim dulu??
Undang2 Islam atau Undang2 Sekular??
malah LGE dianggap hero kononnya membela nasib gadis tersebut.
Mengikut Undang2 Islam, bolehkan Rahim dituduh merogol??

Begitu lah juga dengan Kes yang melibatkan MB Selangor, Abu Hassan Omar dulu yang Azmin tuduh (dalan Persidangan DUN Selangor) ada hubungan dengan Iparnya, PAS tak pernah minta Azmin buktikan mengikut undang2 Islam, malah menerima nya tanpa soal.Dalam Kes Liwat Anwar dan Saiful, PAS/PR menggunakan Hukum2 Islam untuk menolak keterangan dan Kesaksian Saiful, malah Sumpah Laknat Saiful ditolak mentah2.
Begitu juga dengan Kes Video Cina Doll, keterangan dan kesaksian serta Sumpah laknat Eskay ditolak mentah2 oleh PAS/PR.
Yang menghairankan pulak, keterangan dan kesaksian PI Bala serta Deepak yang kafir dalam Kes Altantuya diterima pulak.
Kenyataan PI Bala dan Deepak dijaja ke sana sini bg tujuan memburuk2kan individu tertentu.

Sama juga dulu semasa Anwar dalam Kerajaan, PAS terima saja tuduhan yang dibuat Karpal Singh dalam Parlimen bahawa TPM BN masa tu (Anwar) melakukan liwat serta mengaku ada bukti.
malah Pemimpin PAS sendiri yang memberi gelaran "Al Juburi" kpd Anwar, kerana menerima tuduhan yang Karpal buat tanpa meminta ianya dibuktikan mengikut Undang2 Islam, TAPI sekarang Piawaian PAS sudah berubah pulak.
MENGAPA???
SOUCES

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sebarang komen yang tersiar adalah menjadi tanggungjawab penghantar. Pemilik blog tidak bertanggungjawab terhadapnya. Sekiranya ada sebarang komen dihantar dan tersiar yang bertentangan dengan undang-undang negara , pemilik blog ini akan memberi kerjasama penuh kepada pihak berkuasa yang berkenaan untuk tujuan siasatan dan tindakan.

HARAP MAKLUM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...