>>>> HOME <<<<

Isnin, 29 April 2013

SITI ZABEDAH KASIM, NURUL IZZAH, HAK ORANG ISLAM MURTAD, PAKATAN RAKYAT, LIBERALISME


Masih ingat wanita ini?

Inilah Siti Zabedah Kasim, peguam wanita dari Majlis Peguam Malaysia. Dia adalah seorang Melayu Liberal yang pro-murtad..

Siti Zabedah Kasim lah yang bertanya soalan cepu mas pada Nurul Izzah di sebuah majlis gereja samada Nurul Izzah sokong hak orang Melayu bertukar agama (yakni murtad)..

Dan Nurul Izzah menjawab "Ya, hak bertukar agama hendaklah di apply juga pada orang Melayu selain Bukan-Melayu"..

Tetapi setelah mendapat reaksi negatif dari umat Islam, Nurul Izzah pusing cakap dan menafikan dia sokong orang Melayu murtad. Dia kata kenyataannya diputarbelit media pro-BN..Pertukaran pendirian oleh Nurul Izzah mengecewakan Siti Zabedah Kasim yang Liberal dan pro-murtad ini..

Siti Zabedah Kasim kekal menegaskan bahawa Nurul Izzah adalah pro-murtad dalam kenyataannya asalnya di majlis gereja.

Siti Zabedah Kasim berkata Nurul Izzah telah tunduk kepada tekanan masyarakat dan membuat pusing u-turn 180 darjah dari pro-murtad kepada penafian. Siti Zabedah Kasim kata dia kesal dengan u-turn yang dibuat Nurul Izzah.

Anda boleh dengar sendiri soalan Siti Zabedah Kasim dan jawapan Nurul Izzah di klip YouTube ini di minit 0:14-1:14:

(http://www.youtube.com/watch?v=GMgSgMBz3H4)..

Atau baca artikel Free Malaysia Today di sini:

(https://www.freemalaysiatoday.com/category/opinion/2012/11/12/apostasy-compulsion-in-religion-and-nuruls-point/)..

Artikel Free Malaysia Today ini turut menegaskan bahawa Nurul Izzah adalah pro-murtad. Tapi artikel ini menyokong sikap pro-murtad Nururl Izzah itu atas alasan Islam membenarkan umatnya murtad berdasarkan konsep "TIADA PAKSAAN DALAM AGAMA" dalam Ayat 256 Surah Al-Baqarah.

Nurul Izzah juga guna ayat ini sebagai dalil Islam membenarkan umatnya murtad..

Sedutan artikel Free Malaysia Today:
----------------------------
"According to a transcript provided by Malaysiakini, Nurul Izzah Anwar said at a forum last weekend that “…there is no compulsion in religion… How can anyone really say, ‘sorry, this only applies to non-Malays.’ It has to apply equally.”

A blanket rule for all

Nurul said that there is no compulsion in religion, whether for Muslims or non-Muslims.

And she has a point.

Islam is all about an individual’s own voluntary submission to Allah; there can be no coercion because faith cannot be forced upon anyone, even on those Malays who are born Muslims.
-------------------------------
Jelas, sumber2 Zabedah Kasim, Free Malaysia Today dan Malaysiakini tegas mengatakan Nurul Izzah adalah pro-murtad..

Tapi menagapa dia nafi setelah ditekan?

Kepada pengundi Muslim: Ingat PR ingatlah MURTAD! Pakatan ini mempromosikan murtad. Pakatan ini kini berpegang pada pahaman Liberalisme..

Liberalisme berpegang pada pahaman bahawa ayat2 Quran hendaklah ditafsir seluas2nya. Sebab itu penganut2 Liberalisme, termasuk Melayu2 Liberal dalam PKR, mentafsir ayat 256 surah Al-Baqarah sebagai pemberian lesen dari Allah untuk orang2 Islam murtad.

Orang2 kafir yang cuba memurtadkan umat Islam juga menggunakan ayat 256 Surah Al-Baqarah sebagai "bukti" konon Islam dan Allah izinkan orang Islam murtad!

1 ulasan:

  1. PKR, PAS apatah lagi DAP memang tidak peduli jika ada orang Islam yang murtad. Perbuatan yang salah dalam Islam dipandang remeh oleh mereka. Nik Aziz terang-terang tidak peduli jika ada orang Islam berzina yang penting adalah Kuasa PAS. Walaupun Nik Aziz tahu tetapi beliau tetap akan cuba mempertahankan perbuatan keji kawan-kawannya. Macam Syaitan.

    BalasPadam

Sebarang komen yang tersiar adalah menjadi tanggungjawab penghantar. Pemilik blog tidak bertanggungjawab terhadapnya. Sekiranya ada sebarang komen dihantar dan tersiar yang bertentangan dengan undang-undang negara , pemilik blog ini akan memberi kerjasama penuh kepada pihak berkuasa yang berkenaan untuk tujuan siasatan dan tindakan.

HARAP MAKLUM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...